Dlaczego warto mieć wyciskarkę soku Sana?

wyciskarka Sana

Jeśli chodzi o wyciskarki Sana to wielką zaletą będzie to, że sok z nich przygotowywany będzie lepszy niż ten z kartonu czy taki, który przygotowujemy w sokowirówce. Co więcej jest to lepsze również niż jedzenie warzyw czy owoców w całości. Przede wszystkim będzie lepiej trawiony przez organizm i mniej obciąży układ pokarmowy, na co trzeba zwracać uwagę. Poza tym dużo łatwiej będzie przyswajać z niego cenne składniki.

Warto wiedzieć czym takie urządzenia się wyróżniają i jakie mają możliwości.  (http://sklep.puregreen.pl/wyciskarka-do-soku-sana-omega-606.html

WYRAŹNIE LEPSZA JAKOŚĆ SOKU

Sok tak przygotowywany najczęściej już w pierwszym łyku będzie się różnił. Jest dużo gęstszy i bardziej esencjonalny, ma pełen aromat jest smaczniejszy. Dodatkowo nie będzie się utleniał, dlatego nie traci swojego koloru.

WIĘCEJ WITAMIN, MINERAŁÓW I ENZYMÓW

Wyciskarka pracuje z owocami i warzywami skuteczniej niż wirówka. Dzięki temu z sokiem wyciska się również cenne składniki odżywcze i można korzystać z esencji, która tam się znajduje. z takim sokiem dostarczymy do organizmu dawkę witamin i minerałów w doskonałej i przyswajalnej formie.

INNOWACYJNA TECHNOLOGIA WYCISKANIA SOKU

Tajemnicą takiego soku będzie to jak pracuje wyciskarka. Obecnie jest to najlepsza metoda na wyciskanie soku, która polega na miażdżeniu oraz odciskaniu surowca przy niskich obrotach. Dlatego uda się wyciskać go dokładniej i wydobyć będzie można więcej cennych składników odżywczych. Proces utleniania będzie minimalizowany.

MOŻESZ PRZECHOWAĆ SOK NA PÓŹNIEJ

Przygotowywany w taki sposób sok będzie można przechowywać na cały dzień, czasami nawet na kolejny. Dzięki dobrej metodzie wyciskania składniki soku będą dobre dla naszego zdrowia nawet po kilkunastu godzinach.

DO WSZYSTKICH WARZYW, OWOCÓW I ZIÓŁ

Urządzenie radzi sobie dobrze także z takimi surowcami, z którymi wirówka nie będzie pracować. Dzięki temu otrzymujemy możliwość przygotowywania każdych surowców: warzyw korzeniowych (np. marchew, seler, burak), warzywa liściowe (np. nać pietruszki, kapusta, szpinak), cytrusów (np. limonka, pomarańcz, grejpfrut) aż po wszystkie inne owoce (np. jabłko, ananas, granat, wiśnie, winogrona, porzeczki) i zioła (np. mięta, korzeń imbiru, trawa pszeniczna) i wiele innych.

www.sokowo.pl