Ważne aspekty, które należy wziąć pod uwagę przy zakupie komercyjnej sokowirówki

Bonnie Mulligan

Jako właściciel restauracji zawsze poszukujesz produktów i usług, które możesz dodać do swojego menu, aby uszczęśliwić swoich klientów i wyprzedzić konkurencję. Dodanie do menu świeżo wyciskanego soku pomarańczowego jest doskonałą strategią biznesową. Miliony ludzi codziennie piją sok pomarańczowy ze względu na wysoką zawartość witaminy C. Mówi się, że jedna porcja soku pomarańczowego zawiera ponad 200% witaminy C, której organizm potrzebuje w ciągu dnia.
Aby jednak rozpocząć sprzedaż soku pomarańczowego w swojej restauracji, potrzebna jest przemysłowa sokowirówka do cytrusów. Automatyczna sokowirówka do cytrusów pomoże przetworzyć wystarczającą ilość soku, aby sprostać wymaganiom klientów. Istnieje wiele komercyjnych sokowirówek do wyboru i jeśli chcesz mieć odpowiednią komercyjną sokowirówkę do cytrusów, oto kilka prostych aspektów, które powinieneś uwzględnić.

Solidna budowa
Jednym z najważniejszych czynników, które należy wziąć pod uwagę przy zakupie komercyjnej sokowirówki do cytrusów do restauracji, jest jej obudowa i części. Należy unikać sokowirówek wykonanych z tworzyw sztucznych, ponieważ nie będą one trwałe. Należy szukać komercyjnych sokowirówek do cytrusów, które są wykonane z metalu, takiego jak stal nierdzewna lub odlewane aluminium. Solidna konstrukcja automatycznej sokowirówki jest bardzo ważna, ponieważ będzie ona używana przez wiele osób w ciągu dnia. Pomoże to zapobiec wszelkim formom zużycia.

Szybkośćprzetwarzania
Kolejnym ważnym czynnikiem, który należy wziąć pod uwagę przy zakupie komercyjnej sokowirówki do cytrusów, jest szybkość przetwarzania. Szybsze przetwarzanie ma zasadnicze znaczenie dla zapewnienia, że klienci nie będą musieli czekać na szklankę soku. Upewnij się, że sokowirówka, którą masz w swojej restauracji, jest w stanie napełnić szklankę w ciągu kilku sekund. Dlatego prędkość powinna być proporcjonalna do liczby spodziewanych klientów.

Wielkość zsypu
Zsyp to otwór, przez który składniki są podawane do urządzenia. Jeśli masz duży zsyp, będziesz mógł używać dużych składników. Należy upewnić się, że sokowirówka ma wystarczająco dużą rynnę, aby pomieścić duże owoce cytrusowe bez konieczności krojenia ich na kawałki. Należy pamiętać, że wielkość otworu wlotowego odgrywa kluczową rolę w określaniu wydajności sokowirówki.

Łatwość obsługi
Sokowirówka do zastosowań komercyjnych, którą powinieneś mieć w swojej restauracji, powinna być łatwa w obsłudze. Powinna być wyposażona w czytelne elementy sterujące, które pozwolą na szybkie opanowanie obsługi całego systemu. Upewnij się, że nie masz sokowirówki, która ma wiele etapów przygotowania do produkcji soku. Należy skupić się na wydajności, tak aby inni pracownicy restauracji mogli korzystać z sokowirówki, gdy nas nie ma w pobliżu.

Niezawodność
Każda komercyjna sokowirówka, którą chcemy mieć w swojej restauracji powinna być niezawodna. Powinna być w stanie pracować przez wiele godzin dziennie bez problemów technicznych. Powinna również być w stanie służyć Twojej restauracji przez wiele miesięcy lub lat bez awarii. Niezawodna powinna być również opcja serwisowania wyciskarki do soków. Jeśli znasz się na kilku aspektach technicznych, będziesz w stanie szybko naprawić sokowirówkę i natychmiast wznowić jej pracę.

Certyfikacja komercyjna
Istnieje możliwość, że w restauracji pojawi się pokusa użycia sokowirówki domowej. Takie pójście na skróty w niczym nie pomoże. Narazi nas jedynie na ryzyko przedwczesnego zużycia i zniszczenia sokowirówki do cytrusów.

Są to niektóre z głównych czynników, które należy wziąć pod uwagę przy zakupie komercyjnej sokowirówki do cytrusów. Juicernet jest wiodącym sprzedawcą komercyjnych sokowirówek. Skontaktuj się z nami już dziś, aby kupić komercyjną sokowirówkę do cytrusów.

www.sokowo.pl